Het verhaal van Holly en Stefanos en de 9 pups

Op Kos woont een hond, een Pointer, helemaal alleen in de bergen bij het vliegveld. Af en toe wordt hij door iemand gevoerd en heel slecht ziet hij er ook niet uit. Hij is erg schuw en het is nooit gelukt hem te vangen. Een kluizenaarstype. Soms gaan dingen zo en de situatie was niet verontrustend.

Totdat op een regenachtige dag de Pointer ineens gespot werd met melkklieren tot op de grond. Hij was een zij! En overduidelijk net moeder geworden. Deze onverwachte wending veranderde de situatie. Hier komen Holly en Stefanos op het toneel…………. twee mensen met een groot hart die op Kos wel vaker dieren uit nare omstandigheden redden. Na een gevaarlijke reddingsoperatie in de steile natte bergen is het hen in etappes gelukt de 9 pups te redden. Moeder sleept de emmer met voer mee omhoog, heeft tunnels gegraven waar ze haar pups in verstopte, de hondjes zaten onder de wondjes van de doornstruiken en waren mager en doorweekt. Helaas is het nog niet gelukt moeder en de 10e pup te vangen. Zij is een echte guerrilla en laat zich niet zo makkelijk pakken. Holly en Stefanos geven echter niet op en zijn deze week alweer een paar keer de bergen op geweest.

Ondertussen hebben zij de handen (en het huis) vol aan 9 pups van inmiddels 9 weken oud. Stel je eens voor wat een werk dat is in hun kleine huisje. Zoals het vaak is bij mensen met een groot hart is hun portemonnee klein. Zij kunnen de kosten voor het ontwormen en inenten dan ook niet betalen. Nog los van het voer want ze vreten de oren van de kop natuurlijk, ze hebben wat in te halen. Zo aandoenlijk om te zien hoe de arme bange scharminkeltjes zich ontwikkelen tot vrolijke brutale pups. Stel je eens voor dat ze in de bergen waren gebleven dan had hun leven er heel anders uitgezien. Los van het feit dat er uit 7 teefjes weer heel veel honden waren geboren.

Modestos wil helpen. Het ontwormen en de eerste inenting zijn inmiddels betaald. Helpen jullie mee? Voor 25 euro kun je een pup op afstand adopteren. Verzin dan meteen maar een leuke naam. Het zijn 7 teefjes en 2 reutjes.
Nog mooier is natuurlijk als deze geluksvogeltjes geadopteerd kunnen worden in Nederland. Of in een opvanggezin terecht kunnen. Over ongeveer 1,5 maand kunnen ze reizen.
Tot die tijd wensen wij Holly en Stefanos heel veel geduld…………. 9 opgroeiende pups……….. Wat zou het fijn zijn als wij deze helden in ieder geval financieel kunnen ondersteunen, dit zijn wel DE dierensoldaten uit de frontlinie!

Laat ons alsjeblieft weten als je wilt en kunt helpen.