TAW Stray Community

Modestos werkt in Athene samen met TAW Stray Community. TAW bestaat uit zeer gemotiveerde vrijwilligers die zich inzetten voor het welzijn van zwerfdieren in Athene. Samenwerken met de lokale bevolking is hierbij van essentieel belang. Mentaliteitsveranderingen, sterilisatieprojecten en educatie zijn de sleutelwoorden.

TAW werkt met gastgezinnen, waar onze honden in een thuissituatie leven en zo voorbereid worden op het leven van gezelschapshond in Nederland (soms leeft een hond nog op straat, vaak in een roedel, en wordt daar verzorgd). TAW gaat heel zorgvuldig te werk in de selectie van onze honden en mocht een hond niet geschikt zijn voor herplaatsing dan zoekt TAW ter plekke de juiste oplossing voor de hond.

Dog Pireas

Modestos werkt ook samen met Dogs Pireas. Dogs Pireas is een privé-initiatief van Vicky Tsekoura. Ook in Patras zijn helaas nog veel dieren die hulp nodig hebben. Vicky ontfermt zich, samen met een aantal vrijwilligers, over honden en katten in nood uit de regio Patras in Griekenland.

De honden en katten worden door de vrijwilligers opgevangen en verblijven in de huizen van de vrijwilligers of in een shelter aan de rand van het dorp. Ze verzorgen en socialiseren de dieren en als zij geschikt zijn voor adoptie, helpen wij waar mogelijk om een fijn thuis te vinden in Nederland. De dieren die wij bemiddelen voor Vicky zijn voornamelijk honden.

Kos Animal Friendly

Ook op Kos zet een grote groep vrijwilligers zich in om honden en katten een beter leven te geven. Voorheen waren er veel vrijwilligers die ieder op hun eigen gedreven manier, groepen zwerfkatten onder hun hoede namen.

Nu zijn ze verenigd in KIAF en samen zijn ze sterker. Er wordt hard gewerkt aan goede samenwerking met de gemeente om zo het probleem van ongewenste zwerfkatten aan te pakken. En dat is natuurlijk vooral door sterilisatie-acties op het eiland. Soms kunnen katten niet meer terug worden geplaatst op straat door bijvoorbeeld een handicap of omdat ze van kitten af aan met de fles zijn grootgebracht. Voor die katten zoeken wij een fijn thuis in Nederland. Ook komen er regelmatig honden op hun pad, die ongewenst zijn of zwervend worden gevonden. Na de juiste socialisatie in gastgezinnen, zijn ook zij klaar voor een beter leven in Nederland.

Donkeycentrum Lesbos

Het Donkeycentrum op Lesbos is in 2006 opgericht door Menga Conrad. Zij kon het niet aanzien dat sommige ezels op oudere leeftijd, en dus niet meer bruikbaar, werden afgedankt en niet of nauwelijks meer verzorging kregen. Ze is daarom een opvangcentrum gestart op het eiland Lesbos in Griekenland waar deze ezels een mooie oude dag tegemoet gaan.

Regelmatig neemt zij ook de zorg op zich voor zwerfhonden en andere honden die gedumpt worden op haar land waar de ezels verblijven. Deze honden verblijven in haar huis, waar ze in een roedel leven, vaak ook met een aantal katten, en op deze manier (weer) fijne huishonden kunnen worden.

Na een uitgebreide socialisatieperiode helpt Modestos om een goed thuis te vinden voor deze honden.

Klik hier om de Facebook pagina van Donkeycentrum Lesbos te bekijken

Filo speelgoed voor hond of kat

Het merk Filo is in het afgelopen jaar opgericht door een van onze vrijwilligers. Filo maakt diverse artikelen voor honden en katten, van kattenspeelgoed en hondenspeelgoed tot hondentuigje, riem en diverse andere leuke en handige artikelen. Van de inkomsten uit de online verkoop wordt 1% gedoneerd aan Modestos.

Ben jij opzoek naar leuke producten voor je hond of kat? Bekijk dan snel het assortiment van Filo. Dit assortiment wordt continu uitgebreid. Heb je vragen, opmerkingen of tips, neem dan contact op met Filo via email.

Contact Us

Bedankt voor uw mail. We nemen snel contact met u op

Start typing and press Enter to search