Sommige dieren, meestal de pups, kunnen rechtstreeks vanuit het buitenland geadopteerd worden. De andere dieren komen eerst in een gastgezin terecht.

Als gastgezin vang je tijdelijk een dier op totdat het geadopteerd wordt. Op deze manier kan het dier wennen aan de situatie in Nederland en kan het gastgezin het dier beter leren kennen, om zo de juiste adoptant te kunnen vinden. Als gastgezin vervul je een dankbare taak en het geeft veel voldoening. Je helpt het dier namelijk de eerste periode op weg in een vreemd land. Sommige honden passen zich moeiteloos aan in Nederland, andere dieren moeten nog veel leren. Alle dieren die naar Nederland komen, kennen immers alleen het leven op straat, aan een ketting of in een asiel.

Het opvangen van een dier gebeurt op vrijwillige basis, maar je krijgt er ontzettend veel liefde en dankbaarheid van het dier voor terug. En voldoening als je ziet hoe goed je opvanghond terechtgekomen is.

Bemiddeling

Wij vinden dat het gastgezin het dier het beste kent, het woont immers in jouw gezin. Daarom speel je een belangrijke rol in het adoptietraject. Samen met de andere teamleden kun je als gastgezin zelf de bemiddeling van de hond die bij je logeert doen. Jij onderhoudt de contacten met kandidaten en huisbezoekers en neemt gezamenlijk het besluit of dit de juiste match is.

Wil je liever (nog) niet zelf bemiddelen, dan is er altijd een ander teamlid die dat kan doen.

Lijkt het je leuk om gastgezin te zijn bij  Modestos? Neem dan contact met ons op via info@modestos.nl. Wij gaan dan met je in gesprek over de mogelijkheden en komen ook thuis een kijkje nemen. Als gastgezin maak je het verschil voor een dier,  je helpt ze op weg naar een betere toekomst!

Contact Us

Bedankt voor uw mail. We nemen snel contact met u op

Start typing and press Enter to search