De nachtmerrie van iedere eigenaar: je hond raakt vermist. Het kan echt iedereen gebeuren, een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar je kunt zelf maatregelen treffen om de kans te verkleinen dat je hond vermist kan raken.

Ontsnappingstuig

Een goed tuig kun je helemaal aan je hond aanpassen door bijna allemaal verstelbare bandjes. Een goed tuig trek je over de kop van je hond aan, zodat het de voorhand omsluit en het tuig heeft meerdere banden om de buik. Hiermee voorkom je dat je hond zich uit het tuig kan worstelen. Geschikte tuigjes kun je bestellen via www.wikkies.nl of www.donatieshop.nl 

We adviseren dringend om in het begin dubbel aan te lijnen. Dit houdt in: een halsband met riem en ook aan het tuig een riem. Honden kunnen schrikken van iets onbekends of een geluid en met een achterwaartse beweging zijn ze zo uit een halsband of niet geschikt tuig. Een aanzienlijk deel van deze honden wordt niet meer teruggevonden en nog erger: vaak brengen ze het er ook niet levend vanaf omdat ze aangereden worden. Dus veiligheid boven alles!

Werk thuis ook met een soort “sluissysteem”. Mocht er een tussendeur zijn,
 sluit die dan eerst voordat je de voordeur opent. Dit voorkomt dat je 
hond weg kan schieten.

Dit zijn de maten
die nodig zijn voor
een passend tuig

Contact Us

Bedankt voor uw mail. We nemen snel contact met u op

Start typing and press Enter to search