1. Telefoongesprek

Wanneer je een dier op onze website ziet dat jou aanspreekt, kun je ons bellen of mailen voor meer informatie. Het eerste contact is een uitgebreid telefonisch gesprek waarin we je wensen en je leefsituatie bespreken. Vanzelfsprekend geven wij je eerlijke en uitgebreide informatie over het dier. Als we beiden zeker weten het de juiste match is, spreken wij een vervolg af.

2. Huisbezoek

Wij komen dan bij je thuis op bezoek. Wij vinden dit persoonlijke contact erg belangrijk en we kunnen verdere uitleg over een adoptie geven. Ook bespreken we het belang van een veiligheidstuig en dingen waar je de eerst periode rekening mee moet houden, als jouw hond bij je is. Veiligheid staat bij ons voorop. Als we na dit bezoek beiden een positief gevoel hebben kan de adoptie doorgaan.

3. Ophalen

Is jouw dier nog in Griekenland, dan gaan we ervoor zorgen dat het zo snel mogelijk naar Nederland kan komen. De eerste kennismaking na aankomst in Nederland is een heel mooi en belangrijk moment. Hier zijn altijd vrijwilligers van Modestos bij aanwezig.

Wanneer het dier al bij een gastgezin in Nederland is, ben je van harte welkom om kennis te komen maken. Als het goed klikt dan kan het, na overleg, daar opgehaald worden.

4. Nazorg

Wij begeleiden je zo zorgvuldig mogelijk gedurende het hele adoptieproces en ook na de adoptie blijven we contact houden om te bespreken hoe het gaat. De eerste weken net na de adoptie wat frequenter en als alles goed gaat, nemen we tijdens het eerste jaar nog een aantal keren contact op en vinden het natuurlijk heel leuk als we foto’s en een update krijgen om te zien hoe het gaat. Dan weten we waar we dit vrijwilligerswerk voor doen.
Je staat er in ieder geval nooit alleen voor.

Adoptievergoeding

We vragen een vergoeding voor het adopteren van de dieren. Deze vergoeding gaat grotendeels terug naar onze samenwerkingspartners.
Alle honden zijn ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Ze hebben een Rabiës vaccinatie en een Europees paspoort. Honden die op het moment van reizen 6 maanden of ouder zijn, zijn gesteriliseerd/gecastreerd en getest op Leishmania en Ehrlichia.

We adviseren dringend om in het begin dubbel aan te lijnen. Dit houdt in: een veiligheidstuig met riem en ook een halsband met riem. Honden kunnen schrikken van iets onbekends of een geluid en met een achterwaartse beweging zijn ze zo uit een halsband of niet geschikt tuig. Een aanzienlijk deel van deze honden wordt niet meer teruggevonden en nog erger: vaak brengen ze het er ook niet levend vanaf omdat ze aangereden worden.

Omdat wij het heel belangrijk vinden dat de hond goed aangelijnd is, is de aanschaf van een veiligheidstuig op maat via Modestos verplicht.

Dus veiligheid boven alles!

Kosten
Hond niet geneutraliseerd (jonger dan 6 maanden) € 390,00
Hond geneutraliseerd € 465,00
Kitten niet geneutraliseerd (jonger dan 6 maanden) € 175,00
Kat geneutraliseerd € 200,00
Contact Us

Bedankt voor uw mail. We nemen snel contact met u op

Start typing and press Enter to search