Wanneer je een dier op onze website ziet dat jou aanspreekt, kun je ons bellen of mailen voor meer informatie. Het eerste contact is een uitgebreid telefonisch gesprek waarin we je wensen en je leefsituatie bespreken. Vanzelfsprekend geven wij je eerlijke en uitgebreide informatie over het dier. Als we beiden zeker weten het de juiste match is, spreken wij een vervolg af.

Wij komen dan bij je thuis op bezoek. Wij vinden dit persoonlijke contact erg belangrijk en we kunnen verdere uitleg over een adoptie geven. Ook bespreken we het belang van een veiligheidstuig en dingen waar je de eerst periode rekening mee moet houden, als jouw hond bij je is. Veiligheid staat bij ons voorop. Als we na dit bezoek beiden een positief gevoel hebben kan de adoptie doorgaan.

Wanneer het dier al bij een gastgezin in Nederland is, ben je van harte welkom om kennis te komen maken. Als het goed klikt dan kan het, na overleg, daar opgehaald worden. Is jouw dier nog in Griekenland, dan gaan we ervoor zorgen dat het zo snel mogelijk naar Nederland kan komen. De dieren komen meestal aan in Amsterdam (Schiphol) waar je zelf je nieuwe huisgenoot op gaat halen. Die eerste kennismaking is een heel mooi en belangrijk moment. Hier zijn altijd vrijwilligers van Modestos bij aanwezig.

Wij begeleiden je zo zorgvuldig mogelijk gedurende het hele adoptieproces en ook na de adoptie zijn wij altijd beschikbaar. Je staat er nooit alleen voor.

Vergoeding

We vragen een vergoeding voor het adopteren van de dieren. Deze vergoeding gaat grotendeels terug naar onze samenwerkingspartners. Ook financieren wij de vluchten van onze dieren hiermee. Alle honden zijn ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Ze hebben een Rabiës vaccinatie en een Europees paspoort.

Kosten
Hond niet geneutraliseerd (jonger dan 6 maanden) € 260,00
Hond geneutraliseerd € 325,00
Kitten niet geneutraliseerd (jonger dan 6 maanden) € 150,00
Kat geneutraliseerd € 175,00