Sterilisatie actie op Kos

In oktober 2019 zijn wij met een aantal vrijwilligers gaan helpen op het Griekse eiland. We wilden in 5 dagen tijd zo veel als mogelijk katten neutraliseren met het bedrag dat we hebben gekregen van donateurs. Een idee van onze dagen op Kos:

Dag 1: In alle vroegte staan we op Schiphol in de startblokken voor onze sterilisatie-actie op Kos. Met al jullie hulp is er via Geef en losse donaties het fantastische bedrag van €3505 euro opgehaald! Zelf voegen we hier nog €1000 aan toe en hiermee kan er in totaal €4505 uit worden gegeven aan sterilisaties en castraties. We zijn super blij met al jullie steun en natuurlijk houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen de komende dagen!

Dag 2: Een update van de sterilisatie-actie op Kos: het gaat super goed, inmiddels zijn er al 80 katten gevangen om te steriliseren / castreren! De dierenarts maakt overuren om ze snel mogelijk te kunnen helpen. Vandaag zijn ook de eerste geholpen dieren alweer vrijgelaten dat werd gevierd met luid gemiauw. Ook zijn we vandaag bij Animal Rescue Kos geweest en ze waren erg blij met een deel van de door jullie ingezamelde spullen! De andere spullen hebben we verdeeld over de vrijwilligers in Kos stad die zich ontfermen over de straatkatten daar.

Dag 4: Extra hulp gevraagd! Zoals eerder bericht gaat het super goed, het doel is al behaald. Er zijn al 135 katten gevangen om gecastreerd /gesteriliseerd te worden voor het volledige opgehaalde bedrag van 4505 euro (het totaal bedrag aan donaties + 1000 euro van Modestos). Maar het Modestos team heeft nog 1,5 dag om meer katten te helpen als er nog extra donaties binnenkomen om de dierenarts te betalen. Helpen jullie om nog meer katten te redden? Alles wat vandaag binnenkomt kan nog worden gebruikt voor castraties en sterilisaties!

Dag 5: Tromgeroffel…….met trots maken we bekend dat met hulp van jullie, een aantal vrijwilligers uit Nederland én van Kos het doel ruimschoots is gehaald. Met hard werken zijn er in 5 dagen maar liefst 177 katten gecastreerd en gesteriliseerd, een fantastisch resultaat! De inschatting is dat hiermee wordt voorkomen dat er binnen 1,5 jaar meer dan 6000 kittens bijkomen op straat en heel veel van hen een nare dood tegemoet gaan. Het gaf ook veel voldoening om te zien dat er inmiddels al een groot aantal katten met een knipje in hun oor rondlopen op Kos het internationale teken voor gesteriliseerde/gecastreerde zwerfkatten).