Onze honden en katten worden eerst door een team van bemiddelaars gekoppeld aan een nieuw thuis in Nederland. Als een geadopteerde hond of kat in Nederland is aangekomen en er verder geen problemen zijn, dan wordt het nieuwe thuis door het nazorgteam begeleid. Deze begeleiding bestaat uit het ondersteunen bij de opvoeding of zorg van de nieuwe hond of kat. Het is handig dat je als nazorgbegeleider iets weet van hondengedrag en ervaring hebt in het opvoeden van honden.

Als nazorgbegeleider heb je gedurende een periode van ongeveer een jaar contact over het verloop van de adoptie. Deze periode is afhankelijk van de wens van het nieuwe thuis en de inschatting van het nazorgteam.  Tijdens deze periode hoor je vaak veel enthousiaste verhalen over het dier en zijn nieuwe leefomgeving.

Contact met het nieuwe thuis

Contact verloopt vaak telefonisch, per mail of via Whatsapp. Gedurende de eerste periode heb je regelmatig contact en informeer je of alles nog naar wens verloopt en of er problemen zijn waar misschien hulp bij gewenst is. Informatie over de nieuwe eigenaren krijg je van één van onze andere vrijwilligers en informatie over het dier is te vinden in ons administratiesysteem. Je krijgt support van het nazorgteam en je hebt regelmatig contact met andere vrijwilligers van de stichting. Naar verwachting zal deze taak ongeveer 3 tot 4 uur per week kosten.

Lijkt het je leuk om nazorgbegeleider te zijn en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via info@modestos.nl.

Contact Us

Bedankt voor uw mail. We nemen snel contact met u op

Start typing and press Enter to search