GASAH is een Zwitserse organisatie met een opvang voor dieren op het Griekse eiland Kos. De honden die wij samen met GASAH aan je voorstellen verblijven in een asiel waar veel met de honden gedaan wordt. Er zijn speelvelden en de vrijwilligers trainen met de honden en gaan met ze op pad. Zo leren ze de honden goed kennen en worden ze voorbereid op hun nieuwe leven in Nederland.

Door educatie op scholen en te praten met de lokale bevolking op Kos probeert GASAH verbetering te brengen in de situatie van de zwerfdieren en kettinghonden.

Cow Project
Ook zijn er op Kos veel boerderijdieren die lijden. GASAH werkt bijvoorbeeld hard aan een ‘Cow Project’ . Koeien staan op Kos aan een korte lijn, in de brandende zon zonder water en vaak zonder voldoende eten. Een vreselijk bestaan dus. GASAH praat met de eigenaars en probeert ze ervan te overtuigen dat het bouwen van een stuk hek en een goede drinkwatervoorziening uiteindelijk veel beter is voor de dieren.

GASAH doet veel aan sterilisatieprojecten, waarbij een heel gebied geneutraliseerd wordt en daardoor kans op voortplanting en hierdoor het lijden van veel dieren vermindert.